< Povtarak
Saopstenje za medije

Prethodnih dana komunalna inspekcija opštine Tivat vrši stalne kontrole i zadržavanja, te pismeno opominje auto taksi vozila sa teritorije opštine Budva koji preuzimaju putnike na aerodromu Tivat. Taksi prevoznici sa teritorije opštine Budva preuzimaju unaprijed dogovorenu grupu putnika, prema već zaključenom ugovorom sa hotelskim preduzećem kojim je unaprijed utvrđena i relacija i cijena prevoza, što je u potpunosti u skladu sa članom 57. Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju.

Poredjenja radi, cijena ovako ugovorenog prevoza od aerodroma Tivat do hotela u Budvi, iznosi 15.00 eura dok cijena taksi voznje na istoj relaciji sa individualnim taksistima koji nude usluge na samom aerodromu, iznosi od 30.00 do 50.00 eura, pa i više, u zavisnosti od slobodne procjene i volje prevoznika.

Imajući u vidu brojne probleme sa organizacijom taksi prevoza i loša iskustva koje turisti nose posebno sa nelegalnim taksi prevoznicima, čudi odnos komunalne inspekcije koja zadržava vozila duže od 30 minuta, legitimiše turiste i stvara vrlo neprijatnu situaciju pred gostima. Postavlja se pitanje čije interese štiti komunalna inspekcija Tivta? Da li je po procjeni komunalne inspekcije prihvatljivo da se individualni taksisti, često i nelegalni, organizuju ispred aerodroma, stvaraju gužvu, preuzimaju goste bez ikakavog reda, naplaćuju po sopstvenom cjenovniku i potkradaju goste ili ćemo omogućiti taksi udruženjima, koja imaju zaključene ugovore I jasno određene cijene prevoza, da rade u skladu sa Zakonom.