< Povtarak
Saopštenje Predsjedništva CTU povodom negativne medijske kampanje u ruskim medijima

Negativna medijska kampanja koja je ovih dana pokrenuta o dolasku ruskih turista u Crnu Goru, neće imati nikakav efekat na posjetu koju očekujemo. Prema svim najavama koje imamo u CTU, ove godine ćemo zabilježiti pozitivan rast i veći dolazak turista iz Rusije. To mogu da potvrde sve turističke agencije, hotelske i avio kompanije, koje su ove godine posjetile najznačajnije turističke sajmove.

Naučili su turistički poslenici na zlonamjerne i paušalne komentare koji se, po pravilu, plasiraju pred turističku sezonu i bez ikakvog osnova. Kreatori različitih televizijskih priloga i medijskih izvještavanja, iz njima poznatih razloga, udružili su se da na sve moguće načine lažno ocrne Crnu Goru predstavljajući je kao „nebezbjednu zemlju“, „preplavljenu zmijama“, „kojom haraju različite infekcije“ u „kojoj voda za piće nije ispravna“... Takve neistine mogu da smisle samo oni koji Crnoj Gori ne žele dobro.

Na svu sreću na različitim portalima pojavljuje se svakim danom sve više ruskih državljana, koji iz svog ličnog iskustva demantuju natpise i kampanju koja se smisljeno vodi protiv nas.

To su ljudi koji su posjetili Crnu Goru, vlasnici nekretnina, oni koji su Crnu Gori izabrali za život i rad kao i svi oni koji vole Crnu Goru i rado joj se vraćaju. Oni su naša najbolja kampanja!

CTU neće ulaziti u političke razloge ovakve kampanje. Želimo da zbog svih turista koje ove godine očekujemo, istaknemo da turistički poslenici čine sve da gostima iz Rusije kao i iz ostalih zemalja, učine boravak u našoj zemlji, po dobru, nezaboravnim.

Mi se nećemo baviti političkim razlozima i pozadinom ovakvih „analiza“, bavićemo se onim što najbolje znamo-gostoprimstvom i kvalitetnom uslugom', navodi se u saopštenju Crnogorskog turističkog udruženja.