< Povtarak
Ruska agencija bankrotirala, Rusi ostavljeni u Crnoj Gori

Za 90 Rusa biće obezbeđen povratak avionom “Montenegroerlajnz”na osnovu avansa koji je dala “Neva”

DEVEDESET Rusa koji borave u Crnoj Gori neočekivano su postali “zarobljenici” bankrota nacionalnog turoperatora “Neva”, koji su za kolaps te kompanije saznali pre dva dana!

Čim je list “Komersant” objavio saopštenje o fijasku “Neve”, crnogorsko ministarstvo turizma je brzo reagovalo sa utvrđivanjem tačnog broja ruskih gostiju koji su preko ovog turoperatora došli u najmanju balkansku državu. Prema saznanjima “Novosti”, njima će se Crnogorci pozabaviti tako što će obezbediti povratak u Rusiju avionom “Montenegroerlajnz” (na osnovu avansa koji je dala “Neva”), tako da će ruski gosti biti izuzeti mogućih problema.

Kompanija “Neva” godinama je bila među vodećim turoperaterima za crnogorsko turiste. Prema pisanju “Komersanta”, ovaj operator je u zvanično priznala da nije u mogućnosti da izvršava obaveze prema agentima i turistima. Uplatom kompenzacija baviće se osiguravajuća kuća “Voshozdenie”, dok je iznos finansijske garancije 9,7 miliona evra. Iz “Neve” poručuju turistima u inostranstvu da se jave za isplatu garancija. Tužan kraj doživela je kompanija iz Sankt Peterburga koja je godinama dovodila goste u Crnu Goru. Da li će gašenje ove nekada uspešne kompanije uticati na posećenost Rusa od mora do Durmitora - znaće se tek na kraju sezone.

Novosti