< Povtarak
Rusija zvanično naredila turističkim agencijama da upozoravaju građane na opasnost od ljetovanja u CRNOJ GORI?!

Rusko ministarstvo vanjskih poslova i Rostourism, kako saznaje portal Antena M, naredili su svim turističkim agencijama u toj zemlji da sve građane koji su zainteresovani za ljetovanje u Crnoj Gori, upozoravaju na moguće opasnosti sa kojima će se navodno sresti u našoj zemlji! Ruski mediji su nekoliko puta izvještavali o navodnom haosu u Crnoj Gori, o kriminalu, o lošim uslovima za turiste, te da Crna Gora navodno nije bezbjedno mjesto za njih.

Pitali smo predsjednika CTU Žarka Radulovića ima li potvrdu te informacije:

'Nemam tu informaciju izvorno tako da ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem. Međutim, očigledno je proteklih dana da se sa te strane plasira ordinarna neistina da je u Crnoj Gori antiruska histerija. Prije bih rekao da Rusi ispoljavaju histeriju protiv Crne Gore a ne obrnuto. Kad to kažem ne mislim na ruski narod, mislim na pojedince koji plasiraju te informacije iz njima znanih razloga. Ako bi ta ruska histerija protiv Crne Gore i dala rezultate, a dolazak ruskih turista se prekinuo prema Crnoj Gori, to je nekih 27 odsto od ukupnog broja turista koji dolaze u Crnu Goru. Ovo treba uzeti kao činjenicu jako ozbiljno, i praviti strategiju za privlačenje drugih turista. Pozivam Ministarstvo održivog razvoja prije svega da pokrene inicijativu za viznu liberalizaciju za tržišta koja su zainteresovana da dođu u Crnu Goru, ali ne dolaze zbog otežanih uslova za dobijanje vize prilikom dolaska u Crnu Goru'-kaže Radulović.

Radulović dodaje da ga zbunjuje to što Javni servis ignoriše tu temu.

'Mi kao država smo predstavljeni da mrzimo cijelu jednu naciju, da ih maltretiramo i da ih ne želimo kod nas. A posljedice toga stava koji se plasira u Rusiji, su da se prekine dolazak ruskih turista u Crnu Goru, a sa druge strane mi ćutimo. Naročito Javni servis , jer on treba da pokuša da demantuje da to nije istina, kao što nije. I nemamo razloga da budemo u defanzivi, jer mi smo uvijek bili naklonjeni Rusiji i njihovom narodu i oni su dobrodošli u Crnu Goru. Na kraju nas sa ruskim narodom ni Rusija neće posvađati, a ova propaganda koja je po meni veoma prizemna, će nanijeti štetu upravo njima, a ne nama. Nama je jedini grijeh, ako je uopšte to grijeh, što više volimo Crnu Goru od Rusije'- zaključuje Radulović.

 

Antena M