< Povtarak
RADULOVIĆ: Vlada da kaže da li je uvela sankcije Rusiji

Crnogorsko turističko udruženje (CTU) obratilo se danas Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija zahtijevajući objašnjenje povodom informacija koje danas prenose mediji iz okruženja da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji.

- Ova vijest, za koju se iskreno nadamo da nije tačna, izazvala je burne reakcije medju našim partnerima i turoperatorima koji traže pojašnjenja i potvrdu. Stoga smatramo korisnim da Vlada Crne Gore dobro razmotri eventualne posljedice ovakvih odluka na predstojeću turističku sezonu koju pripremamo, a koja bi mogla takvim ili sličnim odlukama da ugrozi dobar rezultat - navodi se u saopštenju predsjednika CTU Žarka Radulovića.

- Takodje smatramo da, ukoliko informacija koja je prenešena okruzenju iz konkurentskih destinacija o uvodjenju sankcija Rusiji od strane Crne Gore, nije tačna, treba da se demantuje i da se uradi dodatan napor da se ta informacija dostavi ruskim medijima koji su ovu informaciju prenijeli u toku jučerašnjeg i današnjeg dana - zaključio je Radulović.