< Povtarak
Radulović: Luka Kotor nije dovela brodove, ali će ih izgleda ispratiti

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU Žarko Radulović kazao je da ga je zaprepastio stav da nije veliki gubitak odlazak kruzera Royal Caribbean iz kotorske luke, jer se radi se o  jednoj od vodećih svjetskih kruzing korporacija koja je odustala od uplovljavanja zbog činjenice da menadžment Luke Kotor nije ništa uradio na obezbjeđenju pristajanja brodova, odnosno vezivanja uz rivu i postavljanje pilona, što je bio uslov dalje saradnje.

Podsjetimo, projekcije pokazuju da će se otkazivanjem dolazaka kruzera renomirane kompanije “Royal Caribbean Cruise” u kotorsku luku za ovu turističku sezonu doći i oko 100.000 putnika manje.

Radulović je gostujući u emisiji 'U žiži' na Skala radiju kazao da to pokazuje da mnogi nemaju pojma kako funkcioniše biznis.

“Kada bi bio na mjesto komanije MSC koja nije otkazala dolazak u luku Kotor, tražio bi smanjenje cijena usluga bar na pola. Za to postoji jasan adut. Kazao bih-evo, pošao je Royal Caribbean. Meni je vaša usluga skupa. Vi nemate dobar servis, nemate do kraja bezbijednu luku. Trgovao bih”, kaže Radulović.

On smatra da rukovodstvo kotorske luke to ne shvata zato što oni nijesu ni doveli te brodove, a izgleda da će ih, kako navodi, brzo i ispratiti.

'Luka Kotor je samo servis za njihov prihvat. Ista je situacija i za turizam. Ministarstvo turizna i NTO ne dovode goste. Oni nikada nijesu i neće dovesti ni jednog gosta. Oni su samo servis, a dovode ih  turističke agencije i udruženja koji pregovaraju, ugovaraju i animiraju turiste', smatra Radulović.

CDM