< Povtarak
Pomoć crnogorskih kompanija ugroženima u Srbiji i Bosni i Hercegovini

PODGORICA – Crnogorske kompanije pokazuju humanost i šalju pomoć u ugrožena područja u Srbiji i BiH.

Odbor direktora kao i zaposleni hotelske grupe “Budvanska rivijera” donijeli su odluku da upute novčanu pomoć u iznosu od 20 hiljada eura Crvenom krstu Republike Srbije i Bosne i Hercegovine na ime ugroženih područja.

- Pored novčane pomoći, a nakon normalizacije situacije na terenu, za koju se iskreno nadamo da će doći brzo, u saradnji sa organima Crvenog Krsta Srbije i Bosne Hercegovine hotelska grupa’’Budvanska rivijera’’ će obezbjediti sedmodnevni boravak djece iz najteže pogođenih opština u Turističkom naselju Slovenska plaža i u hotelu Aleksandar. Ovim putem hotelska grupa ‘’Budvanska rivijera’’ poziva i sve ostale kompanije da podrže našu akciju i ukljuće se u doniranju pomoći najugroženiijem stanovnistvu nastradalih od poplava – navodi se u saopštenju hotelske grupe.

Menadžment Bemaxa doniraće 10 hiljada eura za pomoć ugroženom stanovništvu u poplavama u Srbiji i BiH.

- Takođe, menadžment je usvojio odluku o stavljanju u pripravnost određenog dijela mehanizacije, a u skladu sa pravcima djelovanja državnih organa i nadležnih za vanredne situacije – navodi se u saopštenju.

Kompanija Montenegro stars hotel group iz Bečića i Mesna industrija Franca iz Bijelog Polja, poslale su 10 tona vode u Bosnu i Hercegovinu i u Srbiju kao i po kamion hrane kao prvu pomoć ugroženom stanovništvu u susjednim državama.

- Članovi Crnogorskog turističkog udruženja užurbano prikupljaju pomoć. Naša kao i kompanija Franca apeluju na sve ljude dobre volje da preko Crvenog krsta upute pomoć onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija. Pokažimo humanist – navodi se u saopštenju kompanije Montenegro stars.

Izvor: rtcg.me