< Povtarak
CTU zvanično postaje član ECTAA-e

Crnogorsko turističko udruženje CTU 30.05.2013. će i zvanično postati član Evropskog udruženja nacionalnih putničkih agencija i turoperatora ECTAA sa sjedištem u Briselu. Nakon zvaničnog poziva koji je sredinom decembra prošle godine uputio generalni sekretar ECTAA-a Mišel de Blust, CTU će na Godišnjoj skupštini ove evropske asocijacije koja će se održasti u četvrtak i petak u portuglaskom gradu Porto, postati njegov 32. član, prenosi agencija MINA-business.

“Uvažavajući činjenicu da je država Crna Gora – kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, koja se prirpema za proključenje EU, vjerujemo da ECTAA može odigrati važnu ulogu u ubrzanju tog procesa u blasti turističkog prometa u daljim fazama procesa priduživanja evropskoj porodici naroda” , navodeno je u pozivnom pismu koje je na predlog predsjednika ECTAA-a Borisa Žgombe u decembru uputio de Blust.

Iz CTU je saopšteno da je ECTAA udruženje čije je sjedište u Briselu a koje objedinjuje udruženja putničkih agencija i turoperatora iz 31 evropske države. Kroz članstvo u ECTAA-i širom Evrope je obuhvaćeno je 77.000 putničkih agencija, čiji se promet procjenjuje na oko 300 milijardi eura.