< Povtarak
CTU: Turistička privreda u apsurdnoj situaciji

Turistička privreda je u apsurdnoj situaciji zahvaljujući odluci da se u javnim preduzećima do 25. juna ne zapošljavaju novi radnici, s obzirom na to da postoje firme kojima je to važno zbog predstojeće sezone, saopštili su iz Crnogorskog turističkog udruženja CTU.

Predstavnici CTU su kazali da su generalno saglasni sa odlukom da se u javnim preduzećima ne smiju zapošljavati novi radnici mjesec nakon izbora, zakazanih za 25. maj, ali su pitali šta da rade firme za koje su nova zapošljavanja krucijalno važna zbog predstojeće sezone.

'Ukoliko se ta i takva odluka bude primijenjivala, rješenje je da možda odložimo sezonu ili izbore, pošto od sezone živi značajan broj građana Crne Gore', navodi se u saopštenju CTU, prenosi Mina- business.

U CTU smatraju da će preduzeća poput Budvanske i Ulcinjske rivijere, Montenegro Airlinesa i aerodroma Tivat i Podgorica, kojima je neophodna sezonska radna snaga, imati problem kako da se organizuju, a da ne ugroze poslovanje.

'Problem je kako će se oni organizovati, a da ne ugroze poslovanje i sezonu, jer je 25. juna ona već uveliko počela', kazali su predstavnici CTU.

CTU je, kako su dodali, na taj način želi da upozori nadležne institucije, partije i javnost o apsurdnoj situaciji u kojoj se našla turistička privreda Crne Gore.