< Povtarak
CTU traži hitan sastanak zbog nepoštovanja zakona od strane Luke Kotor AD
luka_kotor
luka_kotor

Nakon sastanka koji je  odrzan sa predstavnicima turistickih agencija i g-djom Svetlanom Sljivancanin, glavnom turistickom inspektorkom, CTU je uputilo MORT-u sledece zakljucke:

  1. Neophodno je da što prije MORT organizuje sastanak sa predstavnicima: Uprave carina, Poreske uprave, MUP-pogranicna uprava, Inspekcije za drumski saobracaj i Turističke inspekcije zbog problema koji se pojavljuju u prodaji, naplati  i realizaciji izleta agencija koje namaju zakljucene ugovore sa kruzerima a kojima se, suprotno svim pravilima, omogucava ulazak u Luku Kotor.
  2. Luka Kotor treba da radi svoju osnovnu djelatnost i bude servis kruzerima koji uplovljavaju a ne da koristi monopolski polozaj i bude konkurencija i brodskim kompanijama ciji su partneri i nasim agencijama koje vec imaju zakljucene ugovor sa brodskim kompanijama.
  3. Potrebno je provjeriti kako je Kotor Mar, ciji je osnivac Luka Kotor, dobio  licencu za rad iako se nalazi  u carinskoj zoni, u novoj zgradi za koju imamo informaciju da nema upotrebnu dozvolu.
  4. Unutar lučkog prostora i carinske zone ne mogu da se odvijaju nikave vrste usluga koje su vezane za naplatu karata na licu mjesta, što znači da unutar carinske zone i lučkog prostora mogu da borave samo vozila i lica koja imaju ugovore sa kruzer kompanijama.

Obzirom da su na  ovakvo ponašanje, ulaska, parkiranja autobusa unutar prostora Luke Kotor i prodaju aranžmana bez ugovora, kruzer kompanije -Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Royal Caribbean International, TUI Cruises, Pullmantur Cruises, Silversea Cruises, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises,  uložile protest Luci Kotor AD I da je Luka Kotor prije nekoliko dana izmjestila autobuse ali I trazila od ovih kompanija da Montenegro Shorex udje u podugovorni odnos sa agentima za Crnu Goru, molimo Vas da se hitno zakaze predlozeni sastanak kako bismo konacno utvrdili pravila poslovanja I primijenili zakone koje imamo.