< Povtarak
Crna Gora potpisuje Globalni etički kodeks u turizmu

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU Žarko Radulović večeras će u Zagrebu potpisati Globalni etički kodeks u turizmu GCET.

Ceremoniji potpisivanja, koja će biti organizovana na otvaranju Svjetskog kongresa predsjednika udruženja turistčkih agencija u Zagrebu, prisustvovaće i Generalni sekretar Svjetske turističke organizacije UNWTO Taleb Rifai.

Potpisivanjem ovog dokumenta Crna Gora će se pridružiti brojnim svjetskim državama koje su na taj način prihvatile principe održivog razvoja turizma u ekonomskom, društvenom, kulturnom i segmentu zaštite životne sredine, a sve u cilju optimizacije razvoja turističke privrede.

Globalni etički kodeks za turizam GCET je dokument koji je zvanično usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija UN 2011.

Svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija, koji večeras počinje u Zagrebu okupice više od 300 vodećih predstavnika svjetske turističke industrije i čelnika predstavnika turističkih agencija, koji će,  razmotriti trendove i nove mogućnosti za dalji razvoj turističke industrije.